Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ratsastussimulaattori vieraili Hauholla

Yksi Suomen kolmesta kouluratsastussimulaattorista vieraili sunnuntaina Hauhon Yhtenäiskoululla, kun Hauhon Hevosaktiivit järjesti kaikille kiinnostuneille avoimen Simulaattoripäivän. Opetuksesta vastasivat Sappeen Ratsutilan Arto Vähätalo ja Ritva Estola-Vähätalo sekä tietenkin päivän päätähti Simo Simulaattori.

 Yksi Suomen kolmesta kouluratsastussimulaattorista kävi Hauholla.Yksi Suomen kolmesta kouluratsastussimulaattorista kävi Hauholla.

 

Simulaattori mukailee elävää hevosta, ja samalla kun hevosella ratsastaa, tiedot omasta asennosta ja avuista näkyvät näytöllä. Jokainen osallistuja sai oman puolituntisensa Simon ja opettajan kanssa. Vuoron aikana käytiin läpi eri askellajit, istunnan tärkeimmät kehityskohteet sekä parin minuutin istuntatesti, josta jokainen sai tulosteen mukaansa tutkittavaksi.

Ajatuksia herättävä kokemus

Osallistujat olivat kokemukseen tyytyväisiä. Keräsimme kävijöiltä kommentteja kokeilusta.

”Tämä oli tärkeää. En ollutkaan niin huono kuin olin ajatellut!”

”Kivaa! Simulaattori täsmensi omia tuntemuksiani. Ja esimerkiksi siirtymiset olivat sujuvampia kuin oikealla hevosella.”

”Mielenkiintoista! Vastasi hyvin niitä ongelmia mitä ratsastustunneillakin on tullut esiin. Tuli mietittävää oman hevosen ratsastamiseen.”

”Hyvä, havainnollistava kokemus. Ratsastaja voi keskittyä itseensä, jolloin harjoitus oman kehon käytössä paranee.”

”Simulaattori täydensi hyvin istuntatuntien harjoituksia. Tässä näkee kuinka oman istunnan muutokset vaikuttavat hevoseen. Simulaattori toi myös puutteet selkeästi esille. Simulaattori esimerkiksi näyttää selvästi missä jalkani ovat, vaikka itse kuvittelin että ne on jossain muualla. Oli hyvä harjoitus ja hiki tuli.”

 Ritva Estola-Vähätalo opettaa, ja näyttö kertoo ratsastajan istunnasta ja avuista.Ritva Estola-Vähätalo opettaa, ja näyttö kertoo ratsastajan istunnasta ja avuista.

 

”Tosi havainnollistavaa. Istuntani olikin parempi kuin olin ajatellut, se yllätti. Ongelmakohdat tulivat kuitenkin selvästi esiin.”

”Yllättävää oli se, että istuntani pysyi näinkin tasaisena. Oli ihanaa, kun sai keskittyä vain omaan olemiseen. Testin tulos positiivisempi kuin odotin, luulin että olisin vinompi.”

”Hyvä reissu, lisää näitä! Olen ollut simulaattorissa ennenkin, ja on kiinnostavaa verrata nyt tehtyä istuntatestiä aiempaan. Sain muistutuksen siitä, että voisin tehdä asioita yksinkertaisemmin. Kun en ala liian tehokkaaksi, niin menee paremmin.”

”Simulaattori oli yllättävän herkkä, ja minulle avautui paljon omia virheitäni. Nyt ymmärrän, kuinka vaikeaa on olla hevonen! Suosittelen kokemusta kaikille.”

Hauholla tutut taidot ja haasteet

Myös opettajat Ritva ja Arto olivat tyytyväisiä päivän antiin. Hauholla nähtiin samanlaisia onnistumisia ja haasteita kuin muillakin paikkakunnilla. Tyypillisimmät havainnot toistuivat jälleen:

”Monilla oikeakätisillä oikea puoli on vahva ja vasen puoli kropasta ikään kuin putoaa. Monelle on myös vaikeaa liikuttaa vain yhtä kättä tai jalkaa kerralla. Kun pyydämme siirtämään toista jalkaa eteenpäin, moni huomaamattaan liikuttaa samalla toista jalkaa taaksepäin”, Arto ja Ritva huomauttavat.

Hauhon Hevosaktiivit kiittävät kaikkia osallistujia sekä ennen kaikkea Ritvaa ja Artoa Sappeen Ratsutilalta! Lisää valokuvia sekä videopätkän löydät kuvagalleriasta.